Main navigation

Zeilen in Turkije: een heerlijke belevenis!

Zeilen in Turkije is heerlijk! Wij zijn door onze ervaringen tijdens de Blue Cruise Turkije (jaren geleden) zó enthousiast geworden, dat we zelf een prachtige authentieke Turkse zeilboot gekocht hebben en daar nu zeilcruises op organiseren samen met onze kapitein, Birol. Dus Zeilen in Turkije met Godiva Sailing Cruises is een mix van écht zeilen op een gulet, met een gastvrije, goed opgeleide bemanning aan boord en een aankleding met een Nederlandse touch. Schoon en verzorgd, ruime hutten (ook voor langere Noord-Europeanen), minder hutten aan boord dus meer privacy. Luxe gedekte tafels, iedere avond weer anders.

De meeste gulets in Bodrum/Turkije zeilen helaas niet, het zijn wel zeilboten, maar hebben vaak geen zeilen aan boord, of deze worden niet gehesen. Wij hebben minimaal 4 man bemanning aan boord en er wordt dagelijks gezeild: het meest ultieme gevoel waar ontspanning, water, zon, “stilte”, het ruisen van de wind en vakantiegevoel samen komen.
Zou u zelf willen zeilen? Dat kan. De kapitein en zijn bemanning vinden het erg leuk als u zou willen helpen, alles mag, niets hoeft. Kijkt u liever toe en geniet toch van dit bijzonder (zeil)gevoel op het water: dan bent u bij ons ook aan het goede adres! Heeft u niets met het (actief) zeilen, maar geniet u vooral van het buiten zijn en de voortdurend veranderende kustlijn in de stilte van de wind in de zeilen: welkom!

zeilen in turkije

Iedere week is weer anders aan boord van onze boot wanneer u met ons gaat zeilen in Turkije. De kapitein bespreekt met alle gasten bij aankomst aan boord wat de wensen zijn en u kiest samen de route en de invulling daarvan. Dagelijks bespreekt de kapitein met u de route en invulling van de dag, waar u aan land gaat bijvoorbeeld. U hoeft niet met zijn allen aan land te gaan, er zijn meerdere mogelijkheden om uw reis in te vullen.

U reserveert de boot als privé boot voor uw eigen gezelschap (vrienden, vriendinnen, familie, sportclub) of u reserveert een 2-persoonshut (alleen of met 2-en) in de weken met hut-reserveringen. U treft dan mensen die, net als u, op zoek zijn naar een bijzondere reiservaring met het zeilen in Turkije. Lees hier meer over, klik hier.