Main navigation

Blue Cruise Turkije: een uniek concept

Een Blue Cruise Turkije of wel een Zeilcruise over de Turkse wateren is een concept dat al bestaat sinds de oprichting van de Turkse republiek en ruim 35 jaar geleden in Europa bekend geworden is. Op een traditioneel gebouwde zeiljacht (een gulet of een gulet-ketch) vaart u langs de Turkse zuidwest kust, over de Egeïsche zee en geniet van al het moois dat de kust en de Turkse gastvrijheid u te bieden hebben. Blue Cruise Turkije vanwege het intens blauwe water aan de Turkse kust. In zijn ontstaan was dit concept  vrij basaal, het land heeft zoveel moois te bieden dat je weinig extra nodig hebt om van te genieten. Wij hebben dit concept omarmd, wat goed is moet je koesteren: het echte zeilen, genieten van de rust op het water, de zon en het lekkere eten, genieten van en met elkaar, leven zoals de dag het voort brengt. En daar hebben wij wat Nederlandse details aan toe gevoegd: ruimere & schone hutten, meer personeel aan boord, lekkere wijnen.

En u bepaalt samen met de kapitein de route (rekening houdend met weer en wind) en de dagelijkse invulling. U zeilt overdag, u vertrekt ná het ontbijt en de ochtendbriefing, op weg naar een haventje, een markt, of een prachtige (privé) baai. De lunch wordt geserveerd, een rustmoment en daarna vaart u weer uit op weg naar de volgende mooie plek.

Blue Cruise Turkije

Het diner bij Godiva Sailing Cruises

Een aperitief, zwemmen, de zonsondergang: er is zoveel om van te genieten. ’s Avonds wordt het diner geserveerd op een prachtig gedekte tafel, u geniet onder een sterrenhemel samen met aangenaam gezelschap. Nog een slaapmutsje en u gaat slapen: in uw eigen ruime hut of op het dek onder de sterrenhemel. En ’s ochtends ontwaakt u in alle rust met een prachtige zon en een strakblauwe zee. Neem een duik in het heerlijke water en geniet van de intense rust die deze omgeving en dit moment met zich meebrengt. Eenmaal uit het water staat de bemanning al weer klaar om u uw kopje thee of koffie aan te reiken. En het ontbijt wordt klaar gemaakt.

Nieuwsgierig geworden naar onze Blue Cruise Turkije? U kunt onderstaande gegevens invullen en wij bellen u terug. Natuurlijk mag u ons zelf ook bellen of mailen, hier zijn onze gegevens.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.